Idag tänkte jag blogga lite kort om hur jag fixa min surdoklubba här om dan, eller ja, surdo beater på engelska. Klubban var av märket Ivsom och skulle vara anpassat för dem som spelar tredje surdo (surdo de terceira).

Mitt första problem med klubban var att den kändes för lång för min smak. Huvudet kändes för klent och gav för lite studs tillbaka. Dessa två störande egenskaper gav mig blåsor när jag spelade för snabbt, vilket visserligen hade en hel del att göra med min slagteknik framför allt. Men det stoppar inte en händig rookie med att komma på en lösning.

Så jag bad min vän T att ta med sig sin träsåg till nästa bateriaträning för att såga av ett par centimeter. Genast kändes klubban lättare att hålla. Därefter använde jag och J sandpapper för att slipa på kanterna vid slutet av skaftet.

 

Nu när jag var nöjd med klubbans längd var det dags att göra huvudet större med mer vaddering. Efter att ha kollat på ett par guider på nätet samlade jag ihop lite material som jag hade liggandes.

  • En sax
  • Eltejp
  • Packtejp
  • En bomullstrumpa
  • En ullstrumpa

Började med att klippa av en bit av ullstrumpan som jag senare virade runt klubbhuvudet. Det sätter du fast med packtejpet som du virar runt huvudet. När allting sitter fast så sätter på en större bit av strumpan och därefter tejpar du ihop det med eltejpet. Lät det lite snurrigt? Det finns en Youtubevideo, fast på spanska.

Så här såg resultatet ut i alla fall:

 

A photo posted by Chris Aliaga (@chrisaliaga) on


Intresserad att göra din surdo från scratch? Checka in den här tutorial.
Annars har göteborgska Brigado en webbshop med många märke och trevlig service.

Fridens liljor,
Chris AliagaTwitter & Instagram

#Blogg100 med Chris Aliaga

10 av 100 klara!